E3 Prijs 2010

Een aantal dappere stonden aan de start van de E3-prijs Harelbeke editie 2010. Deze rit stond volledig in teken als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Niet iedereen stond echter met dezelfde conditie aan de start. Sommige waren al vroeg in het jaar in topconditie, andere moesten hun seizoen nog aanvangen, nog andere hadden last van een kater en een enkel individu had last van een jetlag.

Het parcours was alleszins niet min met een 10-tal hellingen en de nodige kasseien gespreid over 135km. Op de eerste helling van de dag werd de forcing al snel de hoogte in gevoerd, hier was het ook al zaak van de kopmannen om de gemoederen te bedaren. De knechten werden dan ook op hun plichten gewezen dat ze het zouden moeten trekken tot aan de voorlaatste helling van de dag.

Aan de eerste bevoorrading van de dag was er een onverwachtse ontmoeting met een lid van de Wringers. Hier werd dan ook afgesproken om samen verder te rijden. Al snel bleek echter dat deze wringer, den MDS, het tempo van de Berggeiten dat ondertussen de hoogte was ingejaagd, moeilijk kon volgen. Vanaf nu volgden de hellingen zich aan een hoog tempo op.

Na de 2e en laatste bevoorrading in de Ronde van Vlaanderen straat werd beslist om alle troeven vanaf nu op tafel te werpen. De kopmannen die mee waren hadden nog 2 hellingen waar ze oorlog konden maken. Op de eerste van de 2 hellingen ging de voorzitter alleen door. Niemand sprong echter mee op deze helling en de eerste cartouche was dus verschoten zonder resultaat. Hier bleek ook dat een andere kopman, den Toche al menig kruid voordien had verschoten en zijn licht zou hier dan ook al definitief uitgaan. Op de laatste helling van de dag werd een ultieme aanval op gang getrokken door de voorzitter. Op de 50 x 23 werd de concurrentie op grote achterstand gereden en de voorsprong zou gedurende 20km gehouden worden op het jagende peloton.

Een half uur later nadat de kopmannen al volop recuperatiedrank in de vorm van donker gerstenat tot zich aan het nemen waren, kwamen dan ook de knechten binnen met hun eigen straffe verhalen en daden. Proficiat aan allen dat dit epos mee gemaakt hebben en afspraak in 2011 te Harelbeke.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.