Verkenning DDB 2011

 

(Jolle, Willem, Kurre, Steven, Smolders en Mezelf) en één aspirant berggeit (Luc) stonden omstreeks 10 uur te popelen van ongeduld. Hun geduld werd echter op de proef gesteld en naar wekelijkse traditie werd de start met tien minuten verlaat. Deze keer was het Herr vdb die omstreeks 9.55uur belde met de mededeling : Ik ga ‘iets’ later zijn want ik ben net wakker… 🙂

Om 10.15u vertrok de zwart witte armada dan rustig met de handjes op het stuur voor een endurance ritje met wat heuvelwerk. Iedereen deed zijn deel van het kopwerk (de één al wat meer dan de andere) en al snel kwamen de eerste heuvels eraan. Hier was al snel duidelijk dat Smolders deze keer voor de bergtrui ging. Op het hellegat werd al een eerste bom gesmeten door op de grote plaat naar boven te knallen. Of was het eerder om terug warm te krijgen? Even hiervoor kwamen we in een sneeuwstorm terecht. Heuvel na heuvel kwam en iedereen verteerde deze verbazingwekkend goed. Er is duidelijk niet stilgezeten deze winter.

De chartreuze was de scherprechter van de dag. Deze werd echter langs de andere kant beklommen en iedereen was het erover eens : Deze kant is zwaarder. Bij de meeste hakte dit er dan ook al aardig in en de bevoorrading kwam dan ook op het juiste moment. Lang werd hier echter niet halt gehouden want de temperatuur bleef rond het vriespunt hangen. Meteen na een stop terug klimmen gaat niet iedereen goed af of waren het de deense koeken die enkelen vleugels gaf waardoor er boven even gewacht moest worden? Geen idee…

Na nog wat op en af via kleine landelijke wegjes kwamen we aan de beruchte ‘sector Bierbeek’, vals plat naar beneden over de kasseitjes. Iedereen denderde hier vol gas over maar eenmaal van de rug af ging het al wat moeilijker, of was het een gebrek aan parcourkennis?

Ietsje verder keerde de ene naar huis voor een warme douche, anderen gingen nog wat bijtrainen en/of het verloren vocht terugnemen door middel van een duveltje bij de sponsor.

Iedereen had toch ruim drie uurtjes op het smalle zadel gezeten en dat is gezien het tijdstip en gezien het weer een prestatie waar je gerust tevreden mee mag zijn.

Volgende week wacht voor de meesten al een eerste test tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Is de ploeg er klaar voor? Enof… 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.