Parel van het Hageland 2011

Zaterdag stond met de Parel van het Hageland de officiële opener van het cyclo-seizoen van de Berggeiten op het programma. Spijtig genoeg kon door tal van redenen maar een beperkt aantal Berggeiten aan de start verschijnen. Er werd gestart met 2 groepen: de vroege vogels die startten om 8u in Boutersem en de uitslapers die hun start namen om 10u. Ondergetekende zat samen met de secretaris bij de vroege shift.

Het was voor de verandering weer een koude, bewolkte ochtend, maar de voorspellingen gaven later op de dag wel zonnig weer. Van meet af aan onmiddellijk in een groepje gezet en de snelheid constant boven de 30 gehouden. Naarmate de kilometers vorderden, kwam geleidelijk ook de zon door het wolkendek piepen. Aan de eerste bevoorrading iets na de beruchte Balenberg van de GP Sven Nys de kas weer goed volgepropt en weer voor de volle 3€ gegeten!

Nadien ging de rit verder via een aantal drukke wegen tot aan de 2 bevoorrading waar naar analogie met de eerste bevoorrading hetzelfde tafereel zich voltrok. Nu scheidden er zich nog 30km tot aan de eeuwige roem. Onmiddellijk na deze bevoorrading ging de weg dan ook verticaal lopen. Enkele kilometers later volgden al de volgende helling en hier scheidden de wegen tussen de voorzitter en de secretaris. Met een stevige wind in de rug en een stralende zon ging het nu constant boven de 40 richting Boutersem. In een groepje met 4 was er een goede verstandhouding, maar helaas was de conditie nog niet optimaal en op 10km van het einde werd ik dan ook genadeloos uit het wiel gereden. De rit dan alleen verder gezet aan een stevig tempo en aan de finish gekomen was het na 10’ wachten terug een hereniging van de Berggeiten. Deze keer weliswaar niet in peloton maar als vanouds aan het buffet.

Volgend jaar voor deze zeker en vast weer een Parel van het Hageland!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.