Nieuwjaarsreceptie 2012

 

Beste Berggeiten, sponsors, vrijwilligers en sympathisanten,

Allen welgekomen op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. We zijn weer samen gekomen aan het begin van een nieuw jaar om terug te blikken op 2011 en vooral om vooruit te kijken naar 2012. Maar voor we hieraan beginnen heb ik eerst een absolute wereldprimeur om mee te delen: vanmorgen is er namelijk een mailtje binnengelopen met de vraag of Telenet onze rit Dwars door Brabant mag sponsoren. Inderdaad ‘mag’ sponsoren, over een eer gesproken. Dit zorgt er bijgevolg ook voor dat de lat voor 2012 onmiddellijk een paar treden hoger mag gelegd worden. Maar dit zal verder uitvoerig besproken worden op een volgende vergadering.

Voor we aan de terugblik beginnen wil ik wel eerst en vooral IEDEREEN danken voor de getoonde inzet in een héél druk jaar! Dat nu al gezegd zijnde wil ik even terugblikken op 2011:

  • Het sportief hoogtepunt van 2011 was voor de meeste ongetwijfeld onze trip naar de Mont Ventoux alwaar weer een aantal extra cinglés de club versterkt hebben.
  • Op organisatorisch vlak was onze rit Dwars door Brabant aan absoluut schot in de roos. Hier wil ik zeker en vast ook een aantal mensen speciaal bedanken met name Kris en Kurre voor hun vele uren voorbereidingswerk en ook vooral de inzet van de vrijwilligers die het beste van zichzelf gegeven hebben gedurende een ganse dag ten baten van de wielertoeristen en de club waarvoor nogmaals een welgemeende dank-u-wel. Voor 2012 gingen we initieel voor 500 deelnemers, maar met onze nieuwe sponsor Telenet moeten we gaan voor 1000 deelnemers ongeacht het weer. Het concept voor 2012 zal ook hetzelfde blijven: kwaliteit boven kwantiteit en platte commercie! Ook voor 2012 nogmaals een gemeende oproep naar de vrijwilligers die gezien de groei van onze tocht zeker en vast broodnodig zijn. Afspraak op zaterdag 28 juli 2012!
  • Een andere organisatie van 2011, wat in 2010 toch wel een tegenvaller was, was onze stand op de Jaarmarkt in Bertem. Ook deze organisatie was dit jaar een succes, met als apotheose nog een klein feestje op het terras van ’t Blok.
  • Onverwacht grote meevaller was uiteraard ook onze mosselsouper in den Deugniet. Grote dank hiervoor aan de voortrekkers van dit evenement: Smolders, Mille en Erik!
  • Tenslotte was er ook nog een klein sportief succesje waar ikzelf mijn deel van de geschiedenis heb proberen te schrijven: het Wereldkampioenschap voor cyclosportieven in Stavelot. Met een 43e plaats was ik al bij al gezien de conditie op dat moment best tevreden. Dank aan de talrijk opgekomen supporters en een nieuwe afspraak op het WK van 2013 in Slovenië. Tot zover de terugblik op 2011. Laat ons nu vooruit kijken naar 2012:
  • Vooreerst zal er een nieuwe organisatie zijn: het brevet 100km dat zal plaatsvinden op 14 april 2012. De organisatie hiervan is op vraag van de Wielerbond en als club zullen we ook proberen om deze rit met een rijke traditie terug op de rails te krijgen.
  • Op sportief vlak zullen onze duivels ontbonden worden de flanken van de Glandon en de beklimming van la Toussuire. Op 14 juli 2012 zullen de Berggeiten hun banden laten smoren en de lokale vedetten tonen wat klimmen is.
  • Over onze rit Dwars door Brabant heb ik al eerder gezegd wat de doelstellingen voor 2012 zijn: zelfde kwaliteit aan een democratische prijs en bij voorkeur mooi weer en een grote opkomst.
  • Nieuw voor 2012 wordt misschien het Provinciaal Kampioenschap voor wielertoeristen waar momenteel de haalbaarheid nog wordt bekeken in overleg met de Wielerbond. Feit is wel dat het concept groots zal worden, volledig in de stijl van de Berggeiten.

Tenslotte wil ik nog even stilstaan bij de evolutie van onze club. De pioniersfase met heel gemotiveerde mensen met enorm veel inzet en creatieve ideeën is stilaan aan zijn einde gekomen. Cruciaal naar de toekomst zal worden om structurele maatregelen te nemen om deze creativiteit en inzet, die onze club zo typeren, verder door te trekken naar de toekomst.

Een van de manieren om dit te bewerkstelligen is het aantrekken van nieuwe leden die volledig passen binnen de filosofie van de club. Om deze filosofie – onmogelijke organisaties op korte termijn met beperkte middelen tot een succes te maken – hard te maken heb ik een slogan bedacht die elk lid constant in gedachte moet houden tijdens het beklimmen van de hoogste cols en het organiseren van grootse evenementen: ‘GELOOF VERZET BERGEN’!

En beste sportvrienden met deze slogan wens ik mijn Nieuwjaarsspeech af te ronden maar voor we het glas heffen wens ik nogmaals iedereen te danken voor de inzet in 2011 en hoop ik oprecht dat iedereen, incluis de vrijwilligers, in 2012 met dezelfde inzet en overgave voor de dag zullen komen.

Bedankt!

De voorzitter

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.