Kuurne – Brussel – Kuurne 2012

by Koen Miseur 0 Comments

Nadat Kurre en ik daags voordien een 90tal km van onze toertocht “Rondom Leuven” hadden verkend, was het vandaag de beurt aan Kuurne-Brussel-Kuurne.
Deze nieuwe klassieker voor Wielertoeristen mocht niet op het palmares van De Berggeiten ontbreken.
Om acht uur in Leuven vertrokken en Kurre wist ter hoogte van Aalst te vertellen dat hij z’n handschoenen was vergeten.
Geen probleem, ware het niet dat ze slechts een zeven graden hadden voorspeld, gelukkig bleef het droog.
Om tien uur waren we ingeschreven en vertrokken we voor de 85 km (langste afstand).

De sfeer zat er goed in, want de wind zat lekker in de rug, wat ons een gemiddelde van dik 28 km/u opleverde na 30 km.

Er waren een paar groepjes die we enkele keren waren voorbijgestoken, aangezien we twee keer verkeerd waren gereden (bepijling stond niet echt op punt in het begin).

Na 35 km begon de wind in het nadeel te zitten en kwamen we aan de eerste beklimming : de Kwaremont.

Deze werd niet langs de traditionele kant beklommen en was ons dus niet bekend.

Enkele groepjes die we op het vlakke makkelijk voorbij vlamden keken bedenkelijk toen deze Berggeit zwaar aan het sukkelen was op één van z’n eerste beklimmingen van het jaar. Hier werd het duidelijk : er zou nog veel moeten getraind worden om de l’Arvan Villards dit jaar op een deftige manier te volbrengen.

Na 42 km was de enige bevoorrading in een Bio-boerderij. Alles was tot in de puntjes geregeld en voor de liefhebbers waren er zelfs bitterballen of een kommetje soep voorzien. Mijn kopman was precies fan van de gefrituurde lekkernijen.

Ondergetekende had dit beter ook gegeten, want in tegenstelling tot Kurre (die steeds betere benen kreeg) ging het steeds moeizamer. Er zouden nog twee beklimmingen volgen (waaronder de Tiegemberg) waar ik telkens zwaar afzag. De laatste 50km was eigenlijk ook constant wind op kop, waardoor ik telkens in Kurre’s wiel moest kruipen om zo weinig mogelijk af te zien.

Na 85 km zijn we aangekomen en waren we klaar voor een welverdiende Leffe … Driewerf helaas, alle lekkernijen waren reeds opgeconsumeerd waardoor we een Petrus moesten nuttigen. Het is bij eentje gebleven, terug naar Leuven en recupereren van dit zware weekend.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.