Vogezen 2014 Dag 3

Vogezen 2014 dag 3.

Vandaag stond de koninginrit op het programma. 125km met 2200 htm met als hoogtepunt Ballon D’Alsace (9.1 km tegen 7% gemiddeld). De quiz van de dag ervoor had zijn sporen nagelaten bij menig Berggeit maar onder een bewolkte hemel werd koers gezet richting de eerste col. Hiervoor moest er eerst nog 50km gereden over de Ravel van de Vogezen oftewel da fietspad met de stomme barelen. Aangekomen aan de voet van de Ballon D’Alsace versplinterde de groep onmiddellijk. Het A-team (Butcher, Kurre en Steven DP) voerde de forcing. Wouter, Jolle en Koen klampten aan en Smolders en mezelf begonnen in de achterhoede aan de strijd met de berg en onszelf. Hoe het vooraan is afgelopen, moet er dan ook gevraagd worden aan de kopmannen. Ikzelf kwam na 50min (oftewel 9km) boven en beloonde mezelf dan maar met een cola.

De afdaling van deze col was prachtig en hier kon iedereen zijn hartje ophalen. Snelheden tot 60km/u werden genoteerd. Vervolgens diende Col du Page zich aan (6.6km tegen 5%). Deze nijdige en lastige col werd ondanks enkele steile stukken ook bedwongen. De webmaster vond hem zelfs zo leuk dat hij nog enkele extra km’s deed (fout van de Garmin bleek achteraf). Boven moest er dus even op Kurre gewacht worden maar eens aangekomen stoomden we door richting richting Col du Grand Ventron.

Deze col met 7km tegen 6% begon toch behoorlijk door te wegen bij de meesten. Vooral bij het steile eindstuk moesten er enkele pijlen broodnodig verschoten worden om boven te geraken maar de beloning was navenant. Een heerlijk uitzicht op de streek en een frisse cola maakten veel goed. Alleen was degene die de cola vroeg niet meer zo fris.

Vervolgens werd er een tussen- of interimcolleke bedwongen. Col de la Vierge met maar 2km tegen 2%. De weg lag hier niet al te denderend waardoor het moeilijk was om in het juiste ritme te komen. Het begin van de afdaling was ook omwille van het wegdek een rustige bedoening tot aan de hoofdweg. Eens aangekomen daar met betere asfalt kon iedereen weer zijn hartje ophalen tijdens de afdaling.

De laatste col van de dag diende zich nu aan: Col des Feignes (5.8km tegen 4%). Er stond nu 95km op de teller en stilaan begon alles een beetje pijn te doen. Deze col werd weer als vanouds op eigen tempo beklommen maar echt snel ging het nu toch echt niet meer. De beloning lag weer in de mooie en lange afdaling. Nu werd er echt koers gezet richting Gerardmer. Het laatste ellendige stuk richting La Bresse (een lang stuk vals plat met wind op kop) kon ons enkel nog maar vertragen. De afdaling van de korte kant van de Schlucht bracht ons bij Gerardmer waar bij de lokale middenstander (de Gerard) de nodige zouten werden ingedaan.

Na het laven moest de interne mens ook nog versterkt worden en dankzij de 6kg stoofvlees met groensels van den Butcher en de friteuse (ne Porsche) van de Kurre lukte dit ook wonderwel. Het laatste wat op het programma stond was de CL-finale waar we Thibaut het onderspit zagen delven tegen Cristiano.

Samengevat was het een geslaagde dag met 125km 2200htm zo’n 6kg stoofvlees en ne gelukkige middenstander. Op naar dag 4 van de hoogtestage.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.