Wintertraining 13/2

Omstreeks 10u verzamelden 8 dapperen aan het Brugske aan de Vaart voor een trainingsrit van +/- 50km. Dat het maar 2° C was kon deze bende niet deren. Er werd gekozen voor een vlak parcours langs het Kanaal en andere wegen gezien de conditie bij het merendeel van de Berggeiten nog niet op peil stond. Butcher en Koen namen traditiegetrouw de kop gevolgd door Pol en Jurgen. Marc, Jolle, Smolders en mezelf vervolledigden het peloton.

Het gezapige tempo van 26km/u zorgde er voor dat iedereen kon volgen en we konden dan ook wat bijpraten. Voor sommigen was het toch al een tijdje geleden dat we mekaar nog is waren tegengekomen. Waar met de fiets rijden toch al niet goed voor is… De kou werd al snel vergeten en onder onder een flauw zonnetje maalden we de kilometers af.

Halverwege de tocht sloeg het noodlot zachtjes toe met de 1ste platte band van het seizoen. Deze twijfelachtige eer was weggelegd voor Smolders en hij begon dan ook onmiddellijk met de vervanging van de lekke band. De rest maakte van dit moment gebruik om iets te eten, foto’s te nemen en vooral om te genieten van het nog licht bevroren landschap. Dit oponthoud zorgde er evenwel voor dat iedereen het koud kreeg en lichtjes rillend werd na de herstelling terug tempo gemaakt. Toen we naast de Dijle gingen rijden, zag Jurgen zijn kans schoon en hij trok het hele peloton even op een lint. Veel babbelen was er nu niet meer bij maar het wiel van je voorganger houden des te meer. Van zodra we terug op de openbare weg kwamen, zakte het tempo terug en werd er koers richting Leuven gezet.

Eens in Leuven aangekomen, werd er bij Pol nog even gestopt om zijn nieuwe woning eens te gaan bezichtigen en werden er “en-passant” nog enkele Muurkens genuttigd. Helaas was dit niet naar de zin van de weergoden want eens de Muurkens genuttigd, moest iedereen, uitgezonderd Pol, door de regen naar huis.

De 1ste groepsrit van het jaar was toch wel een succes en dat er nog vele (heroïsche) verslagen mogen volgen…

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.