Haasrode-Hoei-Haasrode

13133167_10201550252434401_1470441309962770112_n

In de encyclopedie van de Berggeiten staat er achter 1-mei: Haasrode-Hoei-Haasrode, een toertocht die we bijna met de ogen toe kunnen rijden.
Ook dit jaar hadden we afgesproken aan den Deugniet, dit jaar waren de Berggeiten van dienst: Jeroen, Jolle, Smolders, Jurgen, Marc, ik (Koen) en Kurre.
Jeroen, Jolle, Jurgen, Kurre en ik gingen de 135km doen, Marc de 90km, Smolders ging onderweg beslissen.

Om 8u30 was het nog zeer koud, gelukkig had ik handschoenen mee genomen, anderen waren niet zo slim. Anderzijds had ik dan weer geen overschoenen aangedaan, iets waar ik toch spijt van had.
Ok, het zonnetje was er en zodra je stil stond was het aangenaam maar zodra je reed was het toch wat koud.
Om iets voor 9 vertrokken we, het tempo was aangenaam, snel maar ook niet te snel, iedereen kon volgen.
Aan de voet van de klim naar Beauvechain zaten we achteraan een heel groot peloton, en was er een sterke rugwind, ideaal voor een PR dacht ik en met veel snelheid ging ik het peloton voorbij en mijn PR was snel aan gort gereden. Het verbaasde mij wel dat het zo lang duurde voor de anderen terug kwamen, blijkbaar was het tempo toch iets te hoog. Niet erg, zo kon ik wat rondkijken en op mijn gemak verder rijden terwijl de anderen terugkeerden.
Na de luchthaven gingen we Mélin door, iedereen dat dit dorpje niet kent; een echte aanrader, mooi en met wat hoogtemeters erin. Tot daar was het de gewone route, maar tot mijn aangename verrassing ging de route deze keer niet door het centrum van Jodoigne. De route die we nu pakten was dan wel iets zwaarder (paar heuvels erin), maar veel rustiger, mooier en geen kasseiklim erin.
Op deze heuveltjes was er meestal een versnelling van een paar mensen die voor de rest niet veel werk deden, daarom reageerde ik er meestal op en kwam meestal al eerste boven gevolgd door Jurgen en soms ook Kurre. Wij (de Berggeiten) een hele dag op kop rijden en dan op helling de grote Jan uithangen, not on my watch!
In Huppaye kwamen we op het gewone parcours, meer informatie hierover kan je in de verslagen vinden van de afgelopen jaren.
Aan de bevoorrading was het al wat warmer, de handschoenen konden worden uitgetrokken, de voeten hadden wel nog wat koud. De cake was verrukkelijk maar wat is dat toch met dat water in Wasseiges, smaakt zo slecht vraag maar aan Jeroen die ook nog besloot om zijn drinkbus ermee te vullen. Smolders en Marc gingen met hun 2 de 90km verder afleggen.
Na de bevoorrading waren het vooral rustige en zeer mooie wegen, net na de splitsing van de 135 en 155km was er de langste helling van de dag. Bovenop de helling begon de wind in ons nadeel te blazen, dit heeft het gedaan tot het einde.
Net voor de bevoorrading hoorden we ineens een knal, lekke band bij Kurre. Eigenlijk niet zo erg, als we stil stonden was het zonnetje aangenaam en we stonden op een rustig plekje.
Aan de bevoorrading smaakte het water nog even slecht, maar de lekkere cake en de strandstoelen maakte het allemaal beter.
Na de bevoorrading begonnen de benen ook lekker te draaien, op de hellingen moest ik boven telkens inhouden om niet van de Berggeiten weg te rijden, en dit eigenlijk zonder te proberen. De stage van Mojacar begon eindelijk zijn werk te doen, in de Brabantse Pijl was de conditie al goed maar nu voelden de benen ook al goed aan.
De enige hindernissen die er dan nog aankwamen waren de Goudsite en de helling vanuit Meldert, deze waren alleen wat lastig door de wind.
Na de verschrikkelijk slechte weg van Meldert naar Bierbeek, die met deze wind nog ambetanter was dan normaal, moesten we alleen nog door Bierbeek terug naar Haasrode.
Aan de finish in Haasrode scheen het zonnetje nog harder en waren we dus genoodzaakt een terrasje te doen. Al bij al een leuke dag op de fiets en een goeie lsd-training, 135km aan 27km/u met 1100hm.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.